Tuinontwerp, aanleg en onderhoud

Als hovenier heb ik de benodigde opleiding (Hoveniersopleiding in Frederiksoord) en ervaring. Mijn eerste basiskennis, en met name veel kennis van vaste planten, heb ik opgedaan in de Tuinen van Mien Ruys, in de jaren 1998-2002. Ik heb bij een hovenier gewerkt, en op verschillende kwekerijen zoals; de Plantenwinkel Moerheim, Hof der Dieren, en de kwekerij van Oudolf. Op de Hogere Landbouwschool heb ik me verdiept in bodemkunde, bemesting en biologische landbouw. In de praktijk blijkt dat gezonde kwalitatief mooie planten het beste gedijen als de basis, de bodem, bij hun eigenschappen passen. Mijn specialisatie is een uitgebreide kennis en toepassing van bijzondere vaste planten, heesters en bomen.

Wat kan ik voor u betekenen?
Bij het ontwerp ende aanleg van een tuin gaat het in eerste instantie om de wensen van de klant. Dat bepaalt voor een deel hoe uw tuin gaat worden. Daarnaast kijk ik naar de structuur van de tuin en de grote lijnen zoals; zichtlijnen, looppaden, zitplekken, bomen of hagen, zon en schaduw. Natuurlijk ben ik voor veel groen in de tuin, tenslotte ben ik een liefhebber van planten. Ook met veel groen is het mogelijk om een onderhoudsarme tuin te maken met een juiste keuze van bomen, struiken en planten. Voor straatwerk en plaatsing van harde materialen word ik ondersteund door een goede vakkracht.

Een beplantingsplan kun je zo klein of zo groot mogelijk zien. Van algemeen advies voor een bepaalde plek of plantvak in de tuin tot het bedenken, uitwerken en aanleggen van een ruime border. Het beplantingsplan onstaat door keuzes in kleuren en bloeiperiodes. Tevens kijk ik naar de structuur van planten, zowel de bladvorm als de bloemvorm. Wilt u iets aan uw tuin veranderen of verbeteren, een nieuwe tuin aanleggen of alleen maar advies of onderhoud dan kunt u contact met me opnemen. De wensen voor een tuin zijn zo divers dat ik altijd eerst kom kijken en luisteren voordat ik een plan van aanpak maak

Tuin ontwerp