De Theetuin

Elke dag is de tuin open. In de maanden mei tot en met augustus ben ik er zelf op vrijdag van 11.00 tot 16.00 en is er thee, koffie en gebak. Het moment voor allerlei vragen omtrent planten en tuinen. Er is ook een kikkerpoel aanwezig. Elke vrijdag in mei tot en met augustus ben ik zelf van 11.00 – 16.00 uur in de theetuin en serveer thee, koffie met gebak. Het moment voor allerlei vragen omtrent tuinen en planten.

 Adres Theetuin

Vanuit de Randerstraat in Diepenveen rij je naar de Bockhorsterstraat in Olst.
In het derde weiland links is de tuin.

De theetuin is een voorbeeldtuin met meerdere tuinonderdelen en grote vaste plantenborders op kleur. De eerst aangelegde border in 2006 begint met de kleuren wit en zachtroze overgaand naar de tinten donkerroze tot knalroze en lilapaars. Om leven in de brouwerij te brengen is hier en daar mooi rood ingebracht, van het bordeaux-roodachtige.

De kleur purper, purper-zwart is een spannende kleur om in de theetuin uit te proberen in combinatie met andere kleuren en planten.

Verder zijn er hoge vaste planten met een natuurlijke uitstraling in allerlei kleuren en wuivende siergrassen. Er zijn veel vogels, vlinders en insecten te zien. Bloeiende planten gedurende het gehele groeiseizoen in combinatie met rozen, papavers, sieruien en andere bollen. Tot in het late najaar met prachtige herfstbloeiers in vlammende kleuren.

Regelmatig wordt er een nieuw gedeelte aangelegd en ingeplant zoals de half-ronde border in 2011.

Het is zo leuk om nieuwe bomen en heesters uit te proberen. In het voorjaar 2016 is er een nieuw gedeelte met bomen aangelegd. Er komen nog struiken bij om wat meer zithoekjes te maken.

Vlakbij de theetuin is een mooie rustige boerderij-camping (www.Zuidvelde.com), zodat u er zelfs kunt overnachten, eventueel in een appartement. Mijn kwekerij in Diepenveen en deze theetuin liggen ongeveer 3 km van elkaar aan eenzelfde fietsroute, de landgoed fietsroute van de ANWB. De lange afstand wandeling Hanzesteden-Pad: Streekpad 11 komt langs de theetuin (www.wandelnet.nl).

U bent van harte welkom!

Theetuin: Open tuin
Elke dag open: Vrijdag’s koffie/thee en gebak van 11.00 – 16.00 (mei t/m augustus)
Entree is € 1,00 of doe mee met vrienden van de theetuin en wordt donateur.

Adres Theetuin
Vanuit de Randerstraat in Diepenveen rij je naar de Bockhorsterstraat in Olst.
In het derde weiland links is de tuin.

Theetuin hermaborder